tiistai 30. huhtikuuta 2013

Klara vappen!


Pallokankainen hame, housut ja myssy


Kuvat on nyt vähä epäedustavasti ryppyseltä lakanalta muttamutta.. :D On tullut viime päivinä ommeltua vauvalle hame, housut ja myssy. Housuissa on yksityiskohtana tollanen resorista tehty peppu. Myssyssä on tollaset pienet korvat jotka ei kylläkään hyvin nyt tässä kuvassa näy. Ohjeet jälleen ottobre designistä, hame numerossa 4/09 ja housut ja myssy numerossa 1/12. Vauvalle olis tarkotus laittaa tänään tuo hauska hame näin vapun kunniaksi :) Hyvä muuten, että tätini sanoi et resoria venytetään ommellessa tuohon trikoohon sopivaks, olisin muuten tehny sen väärin ja rypytelly trikoota resoriin sopivaks :D On sitä ehkä joskus tullu näitä resorijuttuja tehtyä koulussa mut ei sitä enää niin kauaks olis muistanu että mitenkä. 

maanantai 29. huhtikuuta 2013

Kuulumisia arjesta

Vauva on nyt reilun kahden kuukauden ikäinen. Päivärytmi koostuu tällä hetkellä niin että menee suht myöhään yöunille, esimerkiks nyt vein vajaa tunti sit neidin nukkumaan. Nukkuu myös nykyään sellasia 4-6 h pätkiä mistä oon tyytyväinen. Ensimmäinen syöttö yöllä sujuu yleensä kuin unelma. Jos menis aina nukkumaan ku vauvakin, saattais saada välillä hyvänkin unipätkän. Aina ei vaan heti malta mennä. Kuten nyt.

Omia juttuja ei pahemmin ehdi tehdä jos oon yksin kotona, kun vauva on päivisin hereillä niin paljon. Oon nyt tykästyny ompelemiseen, mut sekin on tietysti helpointa sillon kun mies on kotona ja voin vauvan antaa miehen hoiviin. Tosin vois joku päivä testailla mitä neiti tykkää ompelukoneen äänestä.

Vauva nukkuu päivisin vain sellasia pieniä pätkiä jos tässä kotona ollaan. Jos sen sijaan mennään vaunulenkille tai lähdetään käymään vaikka kaupassa tai kaupungilla, niin nukkuu useimmiten reissun ajan. Vaunulenkin jälkeen ollaan nyt paristi viety jatkamaan unia vaunuissa parvekkeelle. Itse tein kerran niin, että kun tulin kaupasta niin laitoin neidin turvakaukalossa avonaisen parvekkeen oven viereen, niin sain ruuan laitettua.

Kotitöiden tekeminen ja oma syöminen on välillä vähä haasteellista.  Ja sillon kun vauva hetkeksi uinahtaa, tulee itse helposti vilastua jotain koneelta sen sijaan että tekis kotitöitä tai huolehtis omasta ruokailustaan. Miehen ollessa kotona on ihanaa syödä välillä rauhassa ja sillon ne kotityötkin sujuu helpommin, kun mies hoitelee vauvaa.

Vauva on ollu nyt kahdesti hoidossa, toinen kerta oli sillon maaliskuussa kun oltiin häiden menumaistajaisissa, ja toinen kerta kun oltiin vähän paremmassa ravintolassa pitkän kaavan mukaan syömässä. Kerran käytiin myös ravintolassa niin että neiti oli mukana, siellä hän nukkui koko ajan.

Pääsiäisen aikaan käytiin miehen bestmanin luona melkein 300 kilometrin päässä. Reissu meni mukavasti ja neiti nukkui automatkat. Tai ainakin takapenkillä oli hiljaista joten luulen että nukkui. Mennessä ja tullessa söi kerran per suunta.

Ollaan oltu nyt myös kahdesti vauvan mummopappalassa yötä. Toisen kerran oli minä ja vauva ja toisen kerran koko poppoo. Mummo ja pappa oli hommannu pinnasängyn sinne, jossa on pyörät alla. Ekalla kerralla neiti nukkui vanhassa äitiyspakkauksen laatikossa, joka oli heillä tallessa.

Neuvolamitat oli noin kuukauden ikäsenä 4250 g ja 54 cm. Ja siinä noin kahden kuukauden ikäisenä 5030 g ja 57.5 cm.

Vauva tykkää olla isin reisien päällä kun isillä on jalat koukussa ja isi istuskelee tietokoneella. Vauva viihtyy myös uudessa sitterissä, kunnes on sitten taas  seuraa vailla. Myös kylppärin lattialla olevalla hoitoalustalla on välillä kiva pällistellä, vaikkei näkymä kovin ihmeellinen olekkaan. Kylpykään ei enää itketä kuten sairaalassa. On myös kivaa kun äiti jumppailee/heiluttelee vauvan jalkoja ja laulelee lastenlauluja.






maanantai 22. huhtikuuta 2013

Arjen aakkoset

A niin kuin auto. Kulkupeli. Kätevämpää kuin julkiset. Ei asuta keskustassa eikä bussipysäkkikään ole ihan vieressä, sinne olis ikävää lähteä tarpomaan huonolla säällä, ja myös vauvaa on helpompi kuljetella ihan autolla jolla pääsee aina sinne mihin tarvitsee.
B niin kuin Brio. Vauvan vaunumerkki. Myös turvakaukalon merkin ensimmäinen kirjain on b, BeSafe.
D niin kuin D-tipat. Vauva alkoi saada D-tippoja parin viikon iässä mutta unohdan niiden antamisen aika usein.. Muistutus kännykkään tai muistilapulle?
H niin kuin hoitoalusta. Vauvan hoitoalusta sijaitsee kylppärin lattialla. Ei tullut otettua tilanpuutteen takia hoitopöytää, jota olis aina saanu nostella kylppäristä veks suihkun ajaks. Kätevämpi näin myös sen takia, ettei tarvitse pelätä neidin putoavan. Neiti tykkää myös pällistellä välillä hoitoalustalla muuten vaan.
I niin kuin itku. Täällä vauva ei turhia itkeskele millä meinaan että osataan aina vastata vauvan tarpeisiin, ei ole sellaisia hetkiä että vauva itkemällä itkis ja mikään ei auttais.
K niin kuin kantoliina. Ostin pikku-ruu kantoliinan ku vauva oli kuukauden ikäinen. Ei vielä olla kovin kokeneita liinan käyttäjiä. Oon naperoa yrittäny kuitenki siinä pitää sillon tällön, ja on se siihen muutaman kerran jo nukahtanutkin.
L niin kuin lastenlaulut. Lauleskelen vauvalle välillä ja jumppautan/heiluttelen sen jalkoja samalla. Vauvaa hymyilyttää. Ollaan lauleltu pingviinitanssia, piippolan vaaria, autolla ajetaan varovarovastia ja yhtä mun itse keksimää laulua :D
M niin kuin mummo. Käydään vauvan mummopappalassa  aika usein ja ollaan oltu siellä nyt paristi yökylässäkin.
N niin kuin nukkuminen. Vauva nukkuu nykyään öisin jo 5-6 tunnin pätkiä mistä olen iloinen.
O niin kuin ompelu. Meikäläisen uus innostus joka toivon mukaan on ja pysyy, niin ei mene ostettu ompelukone hukkaan.. Tällä hetkellä odottelen tilaamiani kankaita.
P niin kuin pyykki. Pyykki on jokapäiväinen juttu. Pyykissä pyörii vanhempien vaatteita, vauvan vaatteita, froteealustoja.. Täällä käytetään ihan kertakäyttövaippoja mutta silti pyykkiä tuntuu olevan aika paljon.
R niin kuin rintatulehdus. Iski mulle ku vauva oli vasta parisen viikkoa, ja siihen piti hakea antibiootit. Sen jälkeen ei ole ongelmia ollut.
S niin kuin sotku. Jotta blogi ei antaisi liian täydellistä kuvaa, niin myönnettäköön että oon aika huono järjestyksenpitäjä, ollu aina. Mutta ehkä tänkin ikäisenä on vielä mahdollista opetella eroon vanhoista tavoista. Haluan ihan oikeesti oikeesti pitää kämppämme jatkossa siistimpänä kuin mitä tähän asti.
T niin kuin tiski. Täällä tiskaillaan ihan käsin. Kun asuin joskus pohjois-savossa pari vuotta, niin olin tosi laiska tiskaamaan, tiskit alko ihan haista. Nykyään mua ärsyttää likaset tiskit ihan älyttömästi, joten tiskailun suhteen oon ottanu ryhtiliikkeen.
V niin kuin vaunuilu. Ei ihan jokapäivä käydä vaunuilemassa mutta yleensä ainaki joka toinen päivä. Joskus käydään vaan minä ja vauva, kun mies on töissä mutta joskus koko poppoo. Vaunuillaan joskus kauppaan mut joskus ihan muuten vaan. Nyt on ihanaa kun tuli kevät ja lämpimät ilmat.
Ä niin kuin äitiysloma. Ei ole kyllä aika tullut pitkäksi äitiyslomalla! Haaveena olis jatkaa opiskeluja joulukuussa, jolloin kelan rahakausi loppuu.  

keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Vauvan huone

No ei ihan huone, vaan nurkka meidän makkarista. Teen tässä nyt vasta päivityksen vaikka huone on ollu valmiina jo jokusen aikaa. 


Tässä nurkka kokonaisuudessaan. Matto tosin muutti nyt toiseen huoneeseen. Seinältä löytyy kortteja, taulu sekä pari raskauskuvaa meikäläisestä, jotka valokuvaajaksi opiskeleva kaverini otti taidokkaasti :)



Vaatelipaston ja yöpöydän päällä olevat vaaleanpunaiset töppöset, nallet, norsu, helistin ja valokuvakehys on lahjaks saatuja. Kehyksessä komeilee vauvan isä vauva sylissä :)

tiistai 16. huhtikuuta 2013

Pancho villa

Oltiin tänään pancho villassa syömässä, kun siellä oli burgerviikot. Ukon burgeri sisälsi 4 pihviä, hui! Meikäläisen tilaama veggie dream-hampurilainen sisälsi kasvispihvin, sipulirenkaita, jalapenoja (suuta poltteli vähä turhan paljo joten osa jäi syömättä), salsaa, sipulia, cheddarjuustoa ja salaattia. Jännä juttu noi jalapenot, otan subwayssä nykyään aina tonnikalasubin, ja sinne myös jalapenoa eikä syöminen tuota ongelmia. Toisaalta nyt niitä oli paljo enemmänki.

  
Meinasin ensiks lähteä sillä uudella mekolla, mut tuntu et ei se nyt oikein tähän päivään sovi. Ei tullu oikein sellanen mamma lähdössä ravintolaan syömään-fiilis. Heitin sitte päälle vähä arkisemman hameen ja ruskean peruspaidan. Syömisen jälkeen käytiin ostamassa anttilasta matonalusverkkoa, niin saan yhden maton siirrettyä toiseen huoneeseen, se kun ei meinaa pysyä paikoillaan tässä parketilla. Keskustasta ajeltiin sitte mummopappalaan jossa viihdyttiin jokunen tunti.